Tο 1947 στη Στρατιωτική βάση Κ.Υ.Ε.Τ. Αθηνών άρχισαν οι πρώτες στρατιωτικές ραδιοεκπομπές με πομπούς βραχέων κυμάτων των διαβιβάσεων. Το 1948 στον 781 Λόχο μεταφορών λειτούργησε ένας μικρός πομπός μεσαίων κυμάτων κατασκευασμένος από τον ασυρματιστή του Ναυτικού Γ. Γιάπαπα.
Ο μικρός αυτός πομπός μεσαίων κυμάτων είχε και ένα πρόχειρο στούντιο και μεταδίδοντας μουσικά προγράμματα από δίσκους και λαϊκά τραγούδια έγινε πολύ δημοφιλής και υποστηρίχτηκε από μικρή αλλά ένθερμη ομάδα φίλων της ελαφρολαϊκής και της δημοτικής μουσικής. Με υποστήριξη της Κυβέρνησης Παπάγου αυξάνεται η ισχύς του πομπού σε 1 ΚW και αναγνωρίζεται επισήμως από την ηγεσία του στρατού σαν Κ.Ρ.Σ.Ε.Δ.Ε. (Κεντρικός Ραδιοσταθμός Ενόπλων Δυνάμεων Ελλάδος). Το στούντιο του Ραδιοσταθμού στεγάζεται στο κτίριο Ζαλοκώστα 3, που στο ισόγειό του ήταν ένας βοηθητικός γερμανικός πομπός της Κατοχής. Ο πομπός του Κ.Ρ.Σ.Ε.Δ.Ε. μεταφέρεται στο Γουδί, μετά στην Κατεχάκη και το 1962 στο Σταυρό με αμερικάνικο πομπό GATES μεσαίων κυμάτων 20 KW και ιστό 100 μέτρα ύψος.
Στις έδρες των Σωμάτων Στρατού και Μεραρχιών ιδρύονται από το 1948 πομποί και στούντιο σ’ όλη την Ελλάδα με εκπομπές για τις Ένοπλες Δυνάμεις. Εκτός λοιπόν από τον Κεντρικό Στρατιωτικό Ραδιοσταθμό λειτουργεί και ένα ολόκληρο δίκτυο ραδιοσταθμών με αποστολή την ψυχαγωγία, μόρφωση και πληροφόρηση των στρατιωτικών μονάδων. Οι ραδιοσταθμοί όμως αυτοί με τα δημοφιλή μουσικά προγράμματα ήταν και περιζήτητη ψυχαγωγία για το υπόλοιπο ραδιοφωνικό κοινό όλης της χώρας, ένα ζωντανό ραδιόφωνο με ποικίλη ύλη.
Το 1951 το Στρατιωτικό ραδιοδίκτυο ονομάζεται Υ.Ε.Ν.Ε.Δ. (Υπηρεσία Ενημερώσεως Ενόπλων Δυνάμεων) και αρχίζει να ανταγωνίζεται, κυρίως στον προσοδοφόρο τομέα της διαφήμισης, το Ε.Ι.Ρ., που χάνει σιγά σιγά έδαφος λόγω της μη προσαρμογής του στις ιδιαίτερες επιθυμίες και απαιτήσεις του ραδιοφωνικού κοινού.
1. Το πρώτο στούντιο του ραδιοσταθμού Ενόπλων στην οδό Ζαλοκώστα (τεχνικός Παπανίκας) 1950.
2. Ο πρώτος πομπός βραχέων Ενόπλων BC 610 (τεχνικός Παπανίκας) Κ.Υ.Ε.Τ. 1949.
3. Αναμετάδοση παρέλασης από τον «Άγνωστο Στρατιώτη» (τεχνικός Τσαμούσης, εκφωνητής Ντούμας) 1952.
4. Μετάδοση ποδοσφαιρικού αγώνα Κ.Ρ.Σ.Ε.Δ.Ε. γήπεδο Καραϊσκάκη (εκφωνητής Ν. Φώσκολος).